Sfeer

Juffies

Bij de Krentebloesem dragen we zorg voor een vast team en bekwame mensen die het vak met liefde uitoefenen. Bij de aanname worden er goed overwogen keuzes gemaakt en in overeenstemming met elkaar kijkend de invulling bij de Krentebloesem kan worden vervuld. De juffies dragen zorg voor de ruimtes, voor het pedagogische aspect, voor goede samenwerking, naast het verzorgen van de kinderen.

De juffies van de Krentebloesem stellen zich ook graag aan u voor!

Sabrina van Karsen-Berkien
Eigenaar en peuterjuffie, inval voor de dagopvang

Jaren geleden, toen mijn eigen kinderen nog kleine hummeltjes waren zijn mijn man en ik in aanraking gekomen met de antroposofie. Wij hebben heel wat vrije school jaren achter de rug en buigen ons dan ook graag naar deze levensvorm.

Na het werken bij een antroposofisch kindercentrum is de droom die ik al jaren had werkelijkheid geworden. Het mooi maken van iets van mezelf en daarin alle creatieve ideeën uitwerken.

Mijn kracht haal ik uit het werken met de kinderen en het samenwerken met fijne collega’s. Daarnaast ben ik eindverantwoordelijk voor de eindafwerking van alle zaken rondom de Krentebloesem, wat ik met zeer veel liefde doe. Mijn motto is dan ook werken vanuit ieders kracht en breng voort wat wij de kinderen mee mogen geven.

Iris van Dam-Tersmette
Peuterjuffie

Ik ben Iris van Dam-Tersmette en als peuterjuffie bij de Krentebloesem iedere dag te vinden.
Ook ik ben door mijn kinderen in aan aanraking gekomen met de antroposofie. Ik was op zoek wat er het beste bij ons gezin paste. Al snel werkte ik als peuterjuffie op de groep. Mijn kinderen hebben ook de hele vrije school door lopen van peuter tot middelbare vrije school in Den Haag.
Nu mijn kinderen groot zijn vind ik het nog steeds fijn om met deze visie, peuters te laten ontdekken wie ze zijn. Toen Sabrina haar droom kon uitvoeren heeft ze gevraagd of ik met haar mee wilden gaan en dat vond ik een hele eer. Ik geniet nog elke dag bij de Krentebloesem. Het is een warme sfeer die gecreëerd wordt door de juffies en peuters.

Dorien van Zijl
Stagiaire

Mijn naam is Dorien van Zijl, student aan de hoge school Rotterdam, ik volg de studie Pedagogisch Educatief Medewerker. Voor mijn opleiding ging ik op zoek naar een kinderdagverblijf/peuterspeelzaal om mijn stage te vervullen. Zo kwam ik bij de Krentebloesem terecht. Ik ben zelf antroposofisch en holistisch grootgebracht. Toen ik binnenliep bij de Krentebloesem was het voor mij als thuiskomen. Hoe er met veel liefde en aandacht naar ieder individueel kind wordt gekeken en omgegaan is voor mij een verademing.
Deze manier van werken, mijn collega’s en de Krentebloesem zijn prachtig en ik ben heel erg blij dat ik er onderdeel van mag zijn!

Lisa Nieuwenhuis
Juffie bij de dagopvang en inval voor de peutergroep

Mijn naam is Lisa Nieuwenhuis, mama van twee kindjes; Thijmen geboren in mei 2014 speelt heerlijk op de peutergroep bij de Krentebloesem en een broertje of zusje, verwacht in december 2016.

Als kind heb ik de Vrije School doorlopen en op een natuurlijke manier opgegroeid met antroposofische invloeden. Na een reguliere opleiding pedagogisch werk en ook werken in de reguliere kinderopvang voelde de antroposofische manier van werken weer als thuiskomen!

Naast het juffie en mama zijn heb ik mijn eigen bedrijfje in evenementen organisatie in de ecologische sector.

Wanneer de dagopvang groep boven gaat startten zul je mij daar ontmoeten als juffie. Daarnaast zal ik op invalbasis aanwezig zijn bij de peutergroep als dat nodig is.